top of page

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov


Ta politika velja za obdelavo (uporabo) osebnih podatkov, ki ga izvaja podjetje Intuitivno in arhitekturno svetovanje, Andrejka Likar Kofol s.p. (upravljavec) ali se izvaja v imenu upravljavca.


Podatki o upravljavcu:

Naziv podjetja: Intuitivno in arhitekturno svetovanje, Andrejka Likar Kofol s.p
Sedež: Kosovelova ulica 29. 5280 Idrija
Odgovorna oseba: Andrejka Likar Kofol
Telefon: +386 40 475 391
E-mail: info@andrejkalikarkofol.com
Spletna stran: www.andrejkalikarkofol.com
Davčna številka: 91975522Matična številka: 9391100000
TRR: DE96 1001 1001 2627 7852 19
BIC: NTSBDEB1XXX6

 

Katere osebne podatke obdelujemo?


•    Osnovni kontaktni podatki (ime in priimek, telefonska številka, e-naslov);
•    Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili);

•    Informacije o računalniku in povezavi ter zgodovino rezervacij terminov;

•    Naslov internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo vašega računalnika z internetom;

•    Dodatne podatke o komunikaciji: komentarji, povratne informacije, ocene storitev, priporočila in osebni profil;
•    Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in izvedbo storitev (predmet naročila, cena, način plačila, datum plačila, podrobnosti o plačilu (vključno s podatki o kreditni kartici), podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).


Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov


Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:
•    kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno storitev);
•    kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
•    kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave (prejem elektronskih novic in oglaševanje), pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete.

 


Nameni obdelave osebnih podatkov


Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:
•    komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;

•    sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
•    tržno komuniciranje (pošiljanje elektronske pošte
);
•    za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
•    za statistične analize o prodaji naših storitev in o uporabi naših spletnih strani;


Kako obdelujemo osebne podatke, ki niso del kupnoprodajne pogodbe?

Naše podjetje gostuje na platformi Wix.com. Ta nam ponuja spletno platformo, ki nam omogoča, da vam prodajamo svoje izdelke in storitve. Vaši podatki so shranjeni prek shranjevanja podatkov Wix.com, podatkovnih baz in splošnih aplikacij Wix.com. Vaše podatke Wix.com hrani na varnih strežnikih za požarnim zidom.

 


Elektronske novice


Ob prijavi na obrazec za e-novice se strinjate, da na platformi MailerLite hranimo vaše podatke:
•    Ime
•    Priimek

•    E-mail naslov

Ko uporabljate prijavne obrazce MailerLite za prijavo na e-novice, le-ta zajame vaš naslov IP, lokacijo, datum, uro in vir obrazca za soglasje. Te informacije so potrebne za zadostitev GBPR pogojev.

E mail naslov uporabljamo za namene pošiljanja prodajnih, vsebinskih in marketinških sporočil. Strinjate se, da te podatke obdelujemo v namene personalizacije teh sporočil in oglaševanja na Facebook ter Instagram platformah. Podatke v skladu z GDPR uporabljamo šele, ko to potrdite v potrditvenem sporočilu, ki ga prejmete po izpolnitvi obrazca. Kot naročnik na elektronske novice imate pravico do popravkov in izbrisa, pa tudi do vpogleda v podatke, ki jih hranimo. Prav tako imate pravico do ugovora ob obdelavi podatkov za namene avtomatiziranega obveščanja in profiliranja. Kontaktirajte nas na info@andrejkalikarkofol.com z zadevo “Varstvo podatkov” in urgirali bomo v roku 48 ur.
Za upravljanje seznama naročnikov na e-poštno trženje in pošiljanje e-pošte našim naročnikom uporabljamo MailerLite. Le ta je neodvisni ponudnik, ki lahko zbira in obdeluje vaše podatke z uporabo industrijsko standardnih tehnologij, ki nam pomagajo pri spremljanju in izboljševanju naših novic. Pravilnik o zasebnosti podjetja MailerLite je na voljo na https://www.mailerlite.com/legal/privacy-policy
. Od novic se lahko odjavite s klikom na povezavo za odjavo na koncu vsakih e-novic.


Vgrajene vsebine s tujih spletnih strani


Vsebine na tej strani lahko vsebujejo vgrajeno vsebino (npr. video, slike, članke, povezane aplikacije, …). Te vsebine se obnašajo tako, kakor da bi uporabnik obiskal tujo stran neposredno. Te strani delujejo neodvisno od spletne andrejkalikarkofol.com. Tuje strani lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, spremljajo vaše interakcije in vedenje, če ste s tujo stranjo povezani, imate tam račun in ste vanjo prijavljeni. Za zbiranje, uporabo in procesiranje vaših podatkov pri tujih spletnih straneh in aplikacijah, ki so na tej strani vgrajene, ne odgovarjamo. Vgrajene vsebine na andrejkalikarkofol.com izhajajo iz platform kot so YouTube, Vimeo, Instagram, idr.


Analitika in statistika


Na spletni strani uporabljamo Google Analytics za vodenje analitike in statistike obiska. Google Analytics na naši strani deluje anonimno. Več o njihovih piškotkih in času njihovega obstoja lahko preberete v Piškotki. Piškotke Google Analytics lahko onemogočite neposredno na tej strani ali direktno preko Googla.


Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem?


Osnovne osebne podatke hranimo ves čas od oddaje naročila na spletni strani.


Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.


Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave storitev).


Podatki in metapodatki v komentarjih in sporočilih poslanih preko kontaktnega obrazca se hranijo za nedoločen čas.


Vaši komentarji za izpolnjevanje obrazcev se v obliki piškotkov hranijo eno leto.


Google Analytics uporablja več piškotkov, ki se hranijo do največ 2 let.


Vaše podatke bomo v evidenci prejemnikov elektronskih novičk hranili za nedoločen čas. Zanje lahko zahtevate popolni izbris.
Ostale osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.
Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obd
elamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

 


Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja


Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za izvedbo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

 


Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?


Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja Andrejka Likar Kofol s.p., razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so ponudniki računovodskih storitev.


Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.
Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

 


Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica?


Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:


– da od nas kadarkoli zahtevate:
•    potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
•    dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
•    eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
•    popravek netočnih osebnih podatkov;
•    omejitev obdelave, kadar:
– oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
– je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
– osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
•    izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
•    izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
•    prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
•    da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
– pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

 


Postopek uveljavljanja pravic


Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.


Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.


Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.


Če ste na tej strani oddajali komentarje ali pošiljali elektronske obrazce, lahko od nas zahtevate, da vam vse vaše zbrane podatke kadarkoli posredujemo ali spremenimo v anonimne – to zahtevo pošljite na info@andrejkalikarkofol.com . Zahtevate lahko tudi, da vse informacije, ki smo jih od vas kadarkoli prejeli, izbrišemo. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni zbirati za morebitne administrativne, pravne in varnostne potrebe. Zahtevo za izbris iz sistema za elektronske novice pošljite na info@andrejkalikarkofol.com.

 

Posodobitve pravilnika o varstvu podatkov

 

Pridržujemo si pravico do spremembe tega pravilnika kadar koli, zato ga redno pregledujte. Spremembe in pojasnila začnejo veljati takoj po objavi na spletnem mestu. Če ta pravilnik bistveno spremenimo, vas bomo tukaj obvestili, da je bil posodobljen, tako da boste seznanjeni s tem, katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in v kakšnih okoliščinah, če obstajajo, jih uporabljamo in/ali razkrivamo. 

 


Posodobljeno: junij 2023 

bottom of page